15. listopadu 2010

Říkal jsem ví Bůh, ne výbuch, popletové popletení ustrašení


Takže. Kdo uvidí Harry Pottera a Relikvie smrti dřív než já? Vypadá to, že všichni. Půjdou si na ty svoje půlnoční premiéry a předpremiéry a já budu sedět v bezpečné vzdálenosti od počítače, abych se zbytečně nerozčilovala nad bezpochyby nadšenými reakcemi těch, co měli to štěstí a film už viděli. Teď ze mě mluví závist, samozřejmě. Ale zase moje situace je poněkud jiná. S Harrym jsem vyrůstala, první knížku přečetla v druhé třídě a ehm ne, moje desetileté já si nenadepisovalo zápisy v deníčku "Milá Hermiono". Takže je jasné, že moje reakce bude nepřiměřená a agresivní. Abych to uzavřela, nemůžu se prostě dočkat, až budu sedět v sále, vytěsňovat z mysli všechny problémy a třást se nedočkavostí, až zhasnou světla a uslyšíme tu známou melodii. V tu chvíli už budu pravděpodobně vytahovat z tašky první balení kapesníků. Tak si Harryho všichni užijte a myslete na mě, na chudinku. Ale dost o něm.
Celé odpoledne tady pročítám všechny možné i nemožné módní blogy a výborně se bavím. Mám je ráda, tyhle módní blogy, to ano. Je zajímavé vidět, jak se oblékají reální lidé a vůbec, celá ta bloggerská komunita je fascinující, ale na druhou stranu si myslím, že to není nějak extra záslužná práce. Blog vám může posloužit jako odrazový můstek k něčemu většímu, můžete ho používat čistě k prezentování svých modelů, ke komunikaci s podobně zaměřenými lidmi nebo, a to podle mě láká víc a víc lidí, si tak můžete zajistit svých pár minut slávy. Ale teď vážně. Módní bloggerkou bych mohla být i já. Co jsem tak vypozorovala, stačila by mi k tomu zrcadlovka, kterou, jak to tak vypadá, dostanu pod stromeček, pár hezkých svršků, aspoň minimální vkus a maximální ochota zanechávat obdivné komentáře na ostatních blozích. Něco s motivy firmy Starbucks taky neuškodí. Já mám hrnek, takže jsem, zdá se, na nejlepší cestě. Tak jo, tenhle odstavec byl tak trochu ironie, nadsázka, ale možná taky ne. Jak já ráda říkám, ono záleží na okolnostech a vůbec. Kdyby nebylo módních bloggerů, jak bych trávila šedivé dny?
Pod stromečkem bych ráda našla, jak už jsem se výše zmiňovala, zrcadlovku - focení Sony Ericssonem pro mě již přestalo mít ten primitivní půvab - dále Pokání od Iana McEwana, pyžamové kalhoty a svetr se sobem, snad bych nepohrdla ani rtěnkou, kterou jsem se rozhodla začít používat. Táta bude trávit svátky zase v Německu a i když by to jistě bylo vysoce přínosné, být v cizí zemi a poznat jiné zvyky, které ovšem až tak odlišné nejsou, jak jsem se už přesvědčila, pořád to je místo, kde se mluví jazykem, který tak docela neovládám, a na štědrovečerní večeři bývají třeba párky. Ale abych nebyla úplně nespravedlivá, mohla bych si zase hezky anglicky popovídat se svým německým bratrem, co má vlasy asi dvakrát tak delší jak já a projít se kolem Labe, co mají babička a děda přímo před domem, a dívat se na lodě, jak plují kolem.
Ráno jsem si tak čistila zuby a přemýšlela nad tím, jak na mě působí čtení dobře a zajímavě napsaných textů. Odpovědí je tenhle článek. Většinou se totiž na svoje obvyklé poměry hodně rozepíšu a v hlavě mi skáče jedno téma přes druhé. Pamatuju si, jak jsem za jednu sobotu přečetla Viewegha a doteď mám uložený dokument ve Wordu, který toho večera vznikl.
Ale konec, musím se věnovat Saturninovi a chemii.

6 komentářů:

  1. Hezky píšeš, jen tak dál... já Harryho uvidím asi za hodně dlouho, takže tě nebudu trápit zápisky o filmu - ale překládala jsem tu počítačovou hru :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jj, jen tak dál, ať mám co číst :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé a jakou budeš mít zrcadlovku? Mně (bohužel, leč vlastně i naštěstí) umřel fotoaparát, takže na Vánoce rozbalím (doufám) něco podobného. (Je to pech mít mladší sourozence, co ještě 'věří', viď? Nevím, jestli ten další měsíc bez focení psychicky zvládnu.)

    OdpovědětVymazat
  4. Já budu svátky slavit v UK. Někdo to nemůže pochopit, ale když vezmu v potaz, že se každý rok pravidelně v 9:00 při zdobení stromku pohádám s tátou, mám dojem, že o nic nepřicházím... PS: VINNÉ KLOBÁSY jsou na Vánoce nejlepší!!!

    Jinak si víceméně myslím to stejné jako ty - na druhou stranu mám pcoit, že veškerá kritika je v čr překroucená na závist a absolutní nízkost ducha. Mně osobně nejvíc vadí, že lidí nemají soudnost. Bohužel tak v 70% absence něco víc, jen věci co jsou teď ultra super cool. No a k ochání se snad ani nebudu vyjadřovat. Na komentáře sjem pes :D

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji, děkuji. (Zrovna vaše blogy patří zařadit do posledního odstavce.)

    Jinak, S.A, asi budu mít Canon 1000D, je ideální pro začínající vlastníky zrcadlovek, jako jsem já:D Ale viděla jsem fotky, co fotí, a docela se mi líbí, tak se asi těším.
    Jo a R*, svátky ve Velké Británii bych si taky ráda zažila, už jenom pro to srovnání. Vinné klobásy jsou možná dobré, ale párky z konzervy ani ne. A komentáře u módních blogů patří mezi mou oblíbenou humornou literaturu:D

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek! Moc se mi nestává, že bych na blozích dočetla takový dlouhý text až do konce :D Na Harryho jdu v sobotu, doufám... Nejsem zas takový fanatik, abych kvůli tomu šla z kina rovnou do školy :D
    a zrcadlovku závidím, těším se teda aspoň na fotky! :)

    OdpovědětVymazat