24. dubna 2010

And here's to you, Mrs. Robinson

Dnes jsme na konci matematiky slavnostně rozhodovali, za co půjdeme jako třída na Majáles. Ústředním motivem jsou země světa, což je téma dobré jako každé jiné, ovšem přece jenom o trošku lepší než zaměstnání a o trošku horší než evoluce, což byly další možnosti. Ale nestěžuju si. Poté, co naše třída absolvovala tuhle akci v převlečení za modrou barvu, školáky, slepce (to nebyl náš nejsilnější moment) a sportovce, se tenhle rok karta zdá se obrací. Vrchnost nám přidělila, abychom nějakým způsobem interpretovali Chorvatsko, Slovinsko, Bulharsko, Maďarsko nebo Rumunsko, což, jak jistě každý uzná, nejsou národy, které by se vyznačovaly nějakými rysy, co se dají vyzdvihnout. Nejdřív zavládla panika, potom jsme se nadchly pro kočovníky (původní označení bylo cigáni, ale nakonec jsme se v téhle nejisté době rozhodli pro jiný pracovní název) a nakonec teda jdeme za upíry. Rumunsko, Transylvánie, Drákula, však víte. (Což mi připomíná, že jsem Drákulu ještě nečetla. Nevím ale, jestli na to mám nervy. Hmmmm.) To se hodí, protože s make-upem, který budu mít pro doplnění kostýmu, můžu po drobných úpravách absolvovat i Majáles v Brně, kam po skončení průvodu pokračujeme. Výborně. Škoda, že jsme tuhle příležitost nedostali tak tři roky zpátky, kdy vrcholilo moje temné období a kdy bych za možnost chodit na veřejnosti převlečená za upíra prodala vlastní babičku. Takhle aspoň budu moct experimentovat s rudou rtěnkou, když nic jiného. Haha.
Finišuju s Mansfieldským panstvím. Fanny je zrovna na návštěvě u rodičů a je hrozně rozpolcená, protože Edmund hodlá požádat slečnu Crawfordovou o ruku a to Fanny moc trápí, dále ji trápí fakt, že ji si chce vzít pan Crawford, ale ona ho nechce, protože chce Edmunda, i když tak by to ona samozřejmě neřekla, no takže chápete, že jsem napjatá jako kšandy, jak to vlastně dopadne. (Tedy.. byla bych napnutá, kdybych si nepřečetla konec, což jsem bohužel udělala. Ale ještě pořád nevím, jak k tomu konci dojde, takže jsem si moment překvapení tak úplně nezkazila.) Haha.

4 komentáře:

  1. Nechápu lidi, co si kazí knížku přečtením konce :D - mě by to pak opravdu tak nebavilo, kdybych nezažívala to napětí a tak. Jinak na Drákuly nebudeš mít možná nervy spíš kvůli jeho českému vydání. Takový no... divný. Ale furt lepší než Hadí zámek (taky od Stokera), který jsme tu (jen tak mimochodem) měli ve výměnném fondu z blanenské knihovny. Strašnej překlad, nesmyslně složené věty,... Tedy přeji lepší vydání nebo rovnou originál. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou, ti slepci byli super! Tak.. Impulzivn.

    OdpovědětVymazat
  3. už nás na škole dělají majáles jenom třeťáci a to tak, že celej týden jsou ve svých kostýmech a vedou proti sobě kampaň - rozdávaj jídlo, placky, plakáty, promítaj filmy, dělaj různý akce atd. No a my jsme - superhrdinové! Naši konkurenti jsou zombies, mafiáni a revolucionáři...ale zatím máme slušně našlápnuto k vítězství:)

    OdpovědětVymazat